Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Ο Γενάρης είναι γεμάτος γιορτές! Δεν τελειώνουν με την Πρωτοχρονιά!

CONTRAST: Η Πρωτοχρονιά μπορεί να πέρασε αλλά ο Γενάρης είναι γεμάτος γιορτές.  Θεοφάνεια,  Ιωάννης, Θεοδοσία, Αντώνης-α, Αθανάσιος-α είναι μόνο λίγες από αυτές.

Αν δεν κάνατε τις αγορές σας την περίοδο Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς ή αν θέλετε να εμπλουτίσετε την γκαρνταρόμπα σας, εμείς έχουμε ότι χρειάζεται γι αυτό!

Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές από τον ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, για να ξεπεράσετε τις υπερβολές της Πρωτοχρονιάτικης νύχτας.  


Η νύχτα της παραμονής πέρασε, αλλά, τα φαγοπότι θα συνεχιστεί και σήμερα!

Καλό είναι να μπορέσουμε να αποφύγουμε τις υπερβολές, ξέρουμε όμως πως αυτό είναι μάλλον απίθανο.

Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να ακούσουμε τους ειδικούς για να διασκεδάσουμε με όσες γίνεται δυσάρεστες συνέπειες.

Πρώτα πρώτα, ποτέ δεν πίνουμε με

άδειο στομάχι! Πριν αρχίσουμε να πίνουμε φροντίζουμε να φάμε καλά. Ενδιάμεσα των ποτών θα πρέπει να τσιμπολογάμε, αποφεύγοντας τα απανωτά σφηνάκια. Η ιδανική ποσότητα είναι 1 ποτό την ώρα. Αν μετά από 1 ποτό πίνουμε νερό ή μη αλκοοολούχο ποτό.

Τώρα το τι κάνουμε την επομένη το πρωί, αν ξεφύγουμε, εκεί είναι που αρχίζουν τα δύσκολα!

Η υπερκατανάλωση ποτού δημιουργεί αφυδάτωση και αυξημένη έκκριση ινσουλίνης με αποτέλεσμα τη μείωση του ζαχάρου στον οργανισμό. Αυτό δημιουργεί πονοκέφαλο και αίσθηση πείνας.

Η αντιμετώπιση είναι ένα υγιεινό πρωινό και άφθονο νερό και φυσικούς χυμούς. Πρέπει να αποφεύγονται  καφές, τσάι, και αναψυκτικά τύπου κόλα, που επιτείνουν την αφυδάτωση λόγω της αυξημένης διούρησης. Ωστόσο αν ο οργανισμός μας έχει συνηθίσει τον πρωινό καφέ, καλό είναι να μην τον απαρνηθούμε για να μην έχουμε παράλληλα με τα άλλα συμπτώματα. και αυτά από την έλλειψη καφεΐνης. 


Για τις καούρες στο στομάχι ένα αντιόξινο θα βοηθήσει αρκετά. 

Η διατροφή που πρέπει να ακολουθηθεί περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως κράκερς, ψωμί, δημητριακά και ζυμαρικά, για να διατηρηθεί το ζάχαρο σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Θα πρέπει να αποφύγουμε να πάρουμε παυσίπονο με παρακεταμόλη η ταυτόχρονη επεξεργασία του αλκοόλ και της παρακεταμόλης μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή τοξικών ουσιών στο ήπαρ

Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου