Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Δέρμα: Συμβουλές περιποίησης δέρματος και τάσεις ομορφιάς που πρέπει να υιοθετήσετε το 2023

Για την ομορφιά του προσώπου σας εσείς έχετε τον πρώτο λόγο.

Για την άψογη εμφάνιση σας το CONTRAST!


 Μια καλή ρουτίνα περιποίησης είναι ο θεμέλιος λίθος της καλής περιποίησης , όπου μια καλά περιποιημένη επιδερμίδα σημαίνει ότι θα αντιμετωπίζετε λιγότερο συχνά ξεσπάσματα, θα δείχνετε λιγότερο ερεθισμό και ερυθρότητα και θα αποτρέψετε τα ορατά σημάδια γήρανσης. 

Μια σταθερή ρουτίνα θα σας εξασφαλίσει ότι

γερνάτε πιο χαριτωμένα για το υπόλοιπο της ζωής σας, αλλά το πιο σημαντικό, η φροντίδα του εαυτού σας είναι ένας παράγοντας για να αισθάνεστε καλά.

Το πολύ πλύσιμο του προσώπου

Ενώ το πλύσιμο του προσώπου σας βοηθά το δέρμα σας να παραμείνει απαλλαγμένο από βακτήρια, το πολύ πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά, χρήσιμα έλαια του δέρματός σας. Εάν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας είναι ξηρό, σφιχτό και ερεθισμένο, τότε είναι πιθανό να έχετε παρακάνει. Επομένως, το να γνωρίζετε πόσο συχνά να πλένετε το πρόσωπό σας είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές, καθαρό και λαμπερό. Κατά γενικό κανόνα, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Το πλύσιμο του προσώπου σας το πρωί απομακρύνει τυχόν ερεθιστικούς παράγοντες από τη νύχτα και προετοιμάζει το πρόσωπό σας για την επόμενη μέρα.


Σκάσιμο και στύψιμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τις συνήθειες να σκάνε, να μαζεύουν, να στύβουν. Το να σκάσει τα σπυράκια είναι ένα μεγάλο όχι. Όχι μόνο θα οδηγήσει σε μόλυνση, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες ουλές. Η μόλυνση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περισσότερα ξεσπάσματα ακμής. Είναι καλύτερο να αφήσετε την ακμή να στεγνώσει φυσικά ή να χρησιμοποιήσετε μια λοσιόν στεγνώματος σπυριών.


Υπερβολική χρήση του μακιγιάζ

 

Οι ανθυγιεινές συνήθειες μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσουν ακμή, γήρανση και λιπαρότητα ή ξηρότητα. Η υπερβολική χρήση του μακιγιάζ, ειδικά του foundation, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος ή ακμή. Το δέρμα σας ανανεώνεται σε έναν κύκλο που διαρκεί περίπου 28 ημέρες. Η εφαρμογή καθημερινού μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει αυτόν τον κύκλο.

Εφαρμογή προϊόντων με λάθος σειρά

Η σειρά έχει σημασία γιατί καθορίζει ποια συστατικά και προϊόντα θα εμποτιστούν πρώτα στο δέρμα σας, κάτι που μπορεί τελικά να επηρεάσει την εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός σας μόλις ολοκληρωθεί η ρουτίνα σας. 


Επισκεφτείτε το καινούργιο μας blog ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, για μαγειρική, κατασκευές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα


Εάν εφαρμόσετε με λάθος σειρά, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα φράγμα στο δέρμα και να αποτρέψετε τη διείσδυση των ενεργών συστατικών.

ΠΗΓΗ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου