Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Τρία υγιεινά «σφηνάκια» ευεξίας για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι έχει μεγάλη αξία να ξεκινάτε τη μέρα σας σωστά. Και μπορεί το «σωστά» να μοιάζει διαφορετικό για τον καθένα, αλλά είναι οι συνήθειες που διαμορφώνουν τη ρουτίνα μας -από την άσκηση μέχρι το απλό στρώσιμο του κρεβατιού- που μπορούν να καθορίσουν ή να χαλάσουν τη μέρα που μόλις έχει ξεκινήσει.

Εκτός από την ποιότητα του ύπνου, η διατροφή μας έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι διακυμάνσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μπορούν να επηρεάσουν τη

διάθεσή μας, οπότε ένα ισορροπημένο πρωινό είναι το κλειδί, αλλά υπάρχουν πρόσθετοι ενισχυτές διατροφής που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια υγιή νοοτροπία πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Όπως τα «σφηνάκια» ευεξίας που προτείνει η Vogue India, τα οποία στην ουσία είναι σπιτικά μείγματα με πολλά οφέλη για την υγεία. Διαβάστε παρακάτω να δείτε ποια είναι αυτά.


Matcha

Είστε λάτρης του καφέ; Γιατί να μην δοκιμάσετε ένα σφηνάκι matcha, αντ’ αυτού; «Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του matcha, καθώς περιέχει L-θεανίνη καθώς και καφεΐνη», λέει η διατροφολόγος Eve Kalinik. «Η L-θεανίνη βοηθά να αμβλύνει τις επιδράσεις της καφεΐνης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ηρεμίας και της συγκέντρωσης, συν το ότι δεν δίνει το ίδιο νευρικό συναίσθημα που έχουν μερικοί άνθρωποι με τον καφέ». Έχει, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε ένα αντιοξειδωτικό κατεχίνης που ονομάζεται EGCG, το οποίο προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη και μπορεί να υποστηρίξει τη γνωστική υγεία.


Τζίντζερ & λεμόνι

Εκτός από αντιφλεγμονώδη, το τζίντζερ και το λεμόνι μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της καλής υγείας του πεπτικού συστήματος, να ενισχύσουν την ενυδάτωση, να αποτρέψουν το αίσθημα της ναυτίας και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους. Το συγκεκριμένο δίδυμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών και ηπατικών παθήσεων.

 
«Ανακατεύω ένα μεγάλο κομμάτι φρέσκου τζίντζερ με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγο νερό (όσο χρειάζεται για να αναμειχθεί) και το βάζω στο ψυγείο -κρατάει μερικές μέρες», λέει η Rhian Stephenson, διατροφολόγος, φυσιοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του Artah. «Το πρωί, κάνω ένα σφηνάκι από αυτό με πιπέρι καγιέν, το οποίο είναι εξαιρετικά διεγερτικό».

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι φανταστικό για την πέψη, τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και το φούσκωμα, ενώ έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε μία έως δύο κουταλιές της σούπας με λίγο νερό. Φροντίστε, ωστόσο, πάντα να ακολουθείτε το σφηνάκι σας με περισσότερο νερό για να αποφύγετε τη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών.

Δείτε επίσης: Πίνοντας καφέ θυμόμαστε καλύτερα!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου