Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Το πιο εύκολο κόλπο για την επιλογή ενός αρώματος που θα διαρκέσει περισσότερο

Η επιλογή ενός αρώματος είναι κάτι προσωπικό. Μπορεί να εξαρτάται από τις νότες που ελκύουν την καθεμία, όπως ντελικάτη γαρδένια, γλυκά εσπεριδοειδή, γήινο σανταλόξυλο, ζεστή βανίλια ή οποιοδήποτε άλλο δημιουργικό μείγμα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι αν σκοπεύετε να φοράτε το άρωμα κάθε μέρα ή για ειδικές περιστάσεις, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ανάμεσα σε μια ισχυρότερη δέσμη νοτών ή σε ένα πιο

απαλό, ελαφρύ άρωμα. Για αυτό, άλλωστε, υπάρχουν και οι διάφορι τύποι αρωμάτων όπως τα eau de parfum, eau de toilettes και άλλα.

Η επιλογή του αρώματος που μυρίζει καλύτερα για εσάς είναι σίγουρα η πιο σημαντική απόφαση, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε, όπως το πόσο ανθεκτικό θα είναι στο δέρμα σας και πόσο καιρό θα διαρκέσει στο μπουκάλι μέχρι να χάσει την ποιότητά του.

Σύμφωνα με το southernliving.com, υπάρχει μια πρακτική συμβουλή που αξίζει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε το άρωμα που σας χαρακτηρίζει, ειδικά αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι αποθηκεύεται καλά και παραμένει φρέσκο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, τα αρώματα μπορεί να είναι ακριβά, οπότε είναι προς το συμφέρον σας να τα βοηθήσετε να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Πώς να κάνετε το άρωμά σας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής


Το μυστικό; Θα πρέπει να αγοράζετε αρώματα σε χρωματιστό ή σκούρο μπουκάλι. Πολλοί γνωρίζουν ότι η κοινή σύσταση των ειδικών είναι να αποθηκεύετε τα αρώματα σε σκοτεινό μέρος, επειδή στοιχεία όπως το φως, η θερμότητα και η υγρασία μπορούν γρήγορα να υποβαθμίσουν ένα άρωμα, καθώς και να αλλάξουν το άρωμα και το χρώμα του.

 
Για όσους αποθηκεύουν το άρωμα εκτός του αρχικού του κουτιού ή στον πάγκο, για παράδειγμα, δημιουργείτε τον κίνδυνο το άρωμα (που αγαπάτε και ξοδέψατε χρήματα γι’ αυτό) να αλλοιωθεί πολύ πιο γρήγορα.

Στον πυρήνα τους, τα αρώματα αποτελούνται από αρωματικά έλαια που αναμειγνύονται μεταξύ τους και αραιώνονται, επομένως είναι απολύτως λογικό ότι το φως θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση με την πάροδο του χρόνου.

Κατά γενικό κανόνα, δεν έχει σημασία αν συζητάμε για αρώματα ή για υψηλής ποιότητας μαγειρικά έλαια όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (το οποίο συνήθως διατίθεται σε σκούρο μπουκάλι), η διατήρηση των ελαίων μακριά από το άμεσο ηλιακό φως έχει μεγάλη σημασία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου