Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Χέρια, πινέλο ή σφουγγαράκι; Ο καλύτερος τρόπος για να απλώσετε το foundation σας

Το foundation είναι η βάση για να χτίσουμε το makeup μας. Όμως ποιο είναι το καλύτερο εργαλείο για να στρώσουμε το foundation και να αποκτήσουμε αλαβάστρινη επιδερμίδα; Τα πινέλα, τα σφουγγαράκια ή μήπως τα ίδια μας τα χέρια;

Διαβάστε παρακάτω για τα υπέρ και τα κατά του κάθε εργαλείου.

Foundation και… πινέλο

Τα υπέρ: Εφαρμόζοντας το

foundation κάνοντας κυκλικές κινήσεις με ένα μαλακό πινέλο, μπορείτε να έχετε επαγγελματικό αποτελέσμα. Μπορείτε επίσης στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πινέλο για το bronzer ή το ρουζ σας, καθώς τα υπολείμματα από το foundation στο πινέλο βοηθούν να ενωθούν όλα μαζί για άψογο blending.

Τα κατά: Για να αποφύγετε να καταλήξετε με «ριγέ εφέ», πρέπει να επικεντρωθείτε στο να κάνετε σωστή ανάμειξη. Επιπλέον, πολύ βασικό είναι να καθαρίζετε τα πινέλα σας μία φορά την εβδομάδα, καθώς τα βρόμικα πινέλα μπορούν να οδηγήσουν στην καλύτερη σε άσχημο αποτέλεσμα και στη χειρότερη σε μολύνσεις.

Foundation και… σφουγγαράκι

Τα υπέρ: Το σφουγγαράκι δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα, αφού βοηθά το foundation να εισχωρήσει στην επιδερμίδα και δεν «κάθεται» απλώς πάνω στο πρόσωπό σας.

Τα κατά: Το μειονέκτημα στα σφουγγάρια είναι πως το foundation σας θα πρέπει να έχει αρκετά υγρή υφή για να λειτουργήσει σωστά. Επίσης, τα σφουγγαράκια απορροφούν πολύ foundation, κάτι που σημαίνει ότι ξοδεύετε περισσότερο. Και εδώ θα πρέπει να είστε έξτρα σχολαστικές με τον καθαρισμό, καθώς τα σφουγγάρια τείνουν να λερώνουν ακόμη πιο εύκολα από τα πινέλα.

Foundation και… χέρια

Τα υπέρ: Αν θέλετε μια πολύ ελαφριά κάλυψη, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας. Η θερμότητα των δαχτύλων σας θα σας επιτρέψει να αναμείξετε όμορφα το foundation στο δέρμα. Το καλό με τα χέρια, είναι πως… δεν κοστίζουν τίποτα! Επιπλέον, εκτός από το να τα πλύνετε πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας, δεν χρειάζεται να τα καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση όπως θα κάνατε με τα πινέλα και τα σφουγγάρια.

 

Τα κατά: Καλύτερα να προτιμήσετε πινέλο ή σφουγγάρι, αν θέλετε κάτι πιο αναβαθμισμένο από ένα πρωινό μακιγιάζ.

Το συμπέρασμα

Όπως φαίνεται, ο καλύτερος τρόπος για να απλώσει μια γυναίκα το foundation της είναι… αυτός που την βολεύει! Η συμβουλή που θα μπορούμε να σας δώσουμε εμείς είναι να δοκιμάσετε και τους τρεις τρόπους. Προμηθευτείτε ένα πινέλο και ένα σφουγγαράκι και κάντε δοκιμές μέχρι να βρείτε το εργαλείο που «σας πάει» πραγματικά.

Πηγή: The Beauty Editor

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου