Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Τα χτενίσματα με αφέλειες θα αποτελέσουν trend το 2024

 Η τάση στα μαλλιά που και το 2024 θα αποτελέσει trend και έχει υιοθετηθεί από πολλές celebrities είναι τα χτενίσματα με αφέλειες. Αν είστε της φιλοσοφίας «νέα χρονιά, νέος εαυτός», ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνισή σας είναι να επιλέξετε το δημοφιλές χτένισμα.

Αν αναρωτιέστε, υπάρχει μια φράντζα για κάθε πρόσωπο -ανεξάρτητα από το σχήμα ή τον τύπο των μαλλιών σας. Παρακάτω θα ανακαλύψετε κάποια από τα χτενίσματα με αφέλειες που, σύμφωνα με

τη Vogue India, θα βλέπετε παντού το 2024.

Curtain bangs

Τα curtain bangs είναι μια καλή επιλογή, όχι μόνο επειδή είναι σχετικά μακριές οι αφέλειες και έτσι μακραίνουν γρήγορα, αλλά και επειδή κολακεύουν κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από το σχήμα του. Διαφορετικά σημεία του προσώπου μπορούν να τονιστούν, ανάλογα με το πού πέφτουν οι άκρες των μαλλιών σας. Εκείνα που εκτείνονται στις γωνίες του στόματός σας, όπως επέλεξε η ηθοποιός Priyanka Chopra, θα τραβήξουν την προσοχή στα χείλη. Τα ζυγωματικά τονίζονται όταν οι αφέλειες φτάνουν μέχρι την άκρη της μύτης (βλ. Emily Ratajkowski). Και εκείνες που κάθονται πάνω από τα μάτια -όπως οι αφέλειες της Dakota Johnson- τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

«Τα curtain bangs λειτουργούν ως πλαίσιο για το πρόσωπο», εξηγεί ο κομμωτής Maximilian Meyer. Σύμφωνα με τον Meyer, λειτουργούν καλύτερα σε κανονικά έως γεμάτα μαλλιά που έχουν ένα ελαφρύ κύμα. Αν είναι πολύ ίσια ή λεπτά, λέει, μπορεί να μην έχουν την απαραίτητη αναπήδηση για να τραβήξουν το βλέμμα. Η κορυφαία συμβουλή του για το styling είναι να χρησιμοποιείτε μια στρογγυλή βούρτσα όταν στεγνώνετε με το πιστολάκι.


Αραχνοΰφαντες αφέλειες

Η αναβίωση του Y2K συνεχίζεται, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μοντέρνα χτενίσματα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 κάνουν και πάλι αισθητή την παρουσία τους. Ένα look που είναι σήμερα δημοφιλές σε σταρ; Οι αραχνοΰφαντες αφέλειες που πέφτουν χαλαρά πάνω στο πρόσωπο και αφήνουν το μέτωπό σας να ξεπροβάλλει. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου χτενίσματος είναι ότι, όπως και με τα curtain bangs, είναι εύκολο να τις αφήσετε να μεγαλώσουν αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα άλλο look.

 

Λάβετε υπόψη σας, ωστόσο, ότι οι εξαιρετικά λεπτές αφέλειες μπορεί να λιπαίνουν γρήγορα. Για να το αποφύγετε αυτό, ψεκάστε λίγο ξηρό σαμπουάν στα μαλλιά σας αμέσως μετά το λούσιμο. Οι αραχνοΰφαντες αφέλειες βοηθούν στο να απαλύνουν τα πρόσωπα με έντονες γωνίες. «Αυτό το look είναι κατάλληλο για σχεδόν κάθε υφή μαλλιών», τονίζει ο Meyer.


Baby bangs

Τα baby bangs είναι μια δημοφιλής παραλλαγή της αραχνοΰφαντης φράντζας, αλλά σημαντικά μικρότερη. Η Nicola Peltz Beckham έχει αγκαλιάσει το look, έχοντας τη μίνι φράντζα της τόσο κοντή που τα φρύδια της είναι ορατά. Κομμένες σε ακανόνιστο σχήμα, οι αφέλειές της έμοιαζαν απαλές και κολακευτικές, παρά σκληρές -κάτι που καλό είναι να γνωρίζετε όταν δοκιμάζετε και εσείς το look.


Ο Meyer εξηγεί συγκεκριμένα: «Αυτές οι αφέλειες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για άτομα με μικρότερα πρόσωπα, τα οποία μπορεί να χάνονται πίσω από βαριές, γεμάτες αφέλειες. Τα baby bangs είναι πολύ εύκολο να στυλιζαριστούν: το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα προϊόν που δίνει στα μαλλιά σας μια τραχιά υφή, όπως ένα κερί ή μια πούδρα styling που μπορείτε να δουλέψετε με τα δάχτυλά σας για να τονίσετε τα μαλλιά σας και να αφήσετε το μέτωπο να ξεπροβάλλει εδώ και εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου