Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Το πιο απλό hack για να σταματήσετε το φριζάρισμα στα μαλλιά σας

 Αν ο χειμώνας δεν σας αρέσει επειδή φριζάρει τα μαλλιά σας, παρακάτω θα βρείτε το πιο εύκολο και έξυπνο κόλπο για να αποφύγετε αυτήν την όχι και τόσο ευχάριστη συνθήκη -ειδικά αν έχετε βγει από το κομμωτήριο ή μόλις ολοκληρώσατε το styling των μαλλιών σας στο σπίτι.

Μπορεί να μην συνηθίζετε να κρύβετε τα μαλλιά σας μέσα στο παλτό σας ενώ είστε έξω, αλλά ίσως το έχετε δει στο δρόμο ή περνώντας την ώρα σας στα social media, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. 

Ο απλός αυτός τρόπος προστασίας των μαλλιών που το 2010 είχε κυριαρχήσει ως… στυλ σε ορισμένες φωτογραφίες για τη

γαλλική Vogue, σήμερα είναι και πάλι δημοφιλής, ειδικά μεταξύ της Gen Z. Και αυτό συμβαίνει επειδή έχει πολλά οφέλη για την υγεία των μαλλιών.

Γιατί να βάζετε τα μαλλιά σας μέσα από το παλτό τις ημέρες με πολλή υγρασία

Το να βάζετε τα μαλλιά σας μέσα στο παλτό σας είναι μια τέλεια στρατηγική για την πρόληψη του φριζαρίσματος -ιδιαίτερα σε υγρές περιοχές ή σε βροχερές μέρες- και για την αποφυγή της ψαλίδας.

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν στο Glamour ότι η τριβή είναι μία από τις πιο συχνές ενέργειες που βλάπτουν τα μαλλιά. Κάθε φορά που κρεμάτε την τσάντα σας στον ώμο, χωρίς να έχετε προστατέψει τα μαλλιά σας, θα παρατηρήσετε πως αυτή η τριβή σπάει αμέσως τις άκρες των μαλλιών σας.

Η καθημερινή ρύπανση είναι μια άλλη σημαντική επίθεση που μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα βλάβης στις ίνες των μαλλιών.

«Τα σωματίδια που αιωρούνται, ο καπνός και τα ρυπογόνα αέρια εναποτίθενται στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας φλεγμονώδεις και ερεθιστικές αντιδράσεις που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και τριχόπτωση», λέει στη Vogue Spain ο Adolfo Remartínez, ιδρυτής των προϊόντων μαλλιών Nuggela & Sulé.

 

Αν και το παλτό δεν προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής, τουλάχιστον ανακουφίζει το ρυπαντικό φορτίο στα μέσα και στις άκρες.

Η Μαρία Μπάρας, διευθύντρια του κομμωτηρίου Cheska στη Μαδρίτη, επιβεβαιώνει ότι πολλές από τις πελάτισσές της εφαρμόζουν το συγκεκριμένο hack. Αν και μερικές φορές θέλουν απλώς να κάνουν το χτένισμά τους να διαρκέσει, η ειδικός επιβεβαιώνει ότι έχει και άλλα οφέλη.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος, αλλά αυτή η απλή πράξη της προστασίας των μακριών -τουλάχιστον- μαλλιών μέσα στο παλτό, επίσης βοηθάει», εξηγεί η ειδικός.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου