Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025

Ντάκος με ντομάτα και αυγό

Χριστόφορος Πέσκιας

Υλικά

Μερίδες: 4

 4 κριθαροκουλούρες

 2 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες

 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη)

 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

 1 κουτ. σούπας ξίδι

 80 ml ελαιόλαδο + 3 κουτ. σούπας επιπλέον για το τηγάνισμα

 4 αυγά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το ντάκο με ντομάτα και αυγό Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, το κρεμμυδάκι, το ξίδι και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι με ένα κουτάλι.

Αραδιάζουμε τους ντάκους σε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας.

Τους βάζουμε στον φούρνο στην υψηλότερη θέση, ακριβώς κάτω από το γκριλ, και ψήνουμε για 2 λεπτά, ίσα ίσα να ζεσταθούν.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κουτ. σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, κατά προτίμηση μελάτα.

 

Βάζουμε τα αυγά στους ντάκους και σερβίρουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου