Κυριακή 22 Ιουνίου 2025

Ρώσικη σαλάτα ή αλλιώς Ολιβιέ

Χριστόφορος Πέσκιας

Υλικά

Μερίδες: 8

 500 γρ. μαγιονέζα έτοιμη ή σπιτική

 200 γρ. καρότα, κομμένα σε κυβάκια και βρασμένα για 2 λεπτά

 800 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια

 150 γρ. ζαμπόν καλής ποιότητας*

 150 γρ. αρακάς ψιλός

 150 γρ. πίκλες αγγουριού, σε κυβάκια

 6 αυγά, βρασμένα σφιχτά και κομμένα στα 4 (κυδωνάτα)

 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 ελαιόλαδο


Διαδικασία

Για την σαλάτα Ολιβιέ (Ρωσική σαλάτα), ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τη σαλάτα στο σκεύος όπου θα τη σερβίρουμε.

Βάζουμε τα κομμένα αυγά σε ένα πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να γυαλίσουν και τα ρίχνουμε κι αυτά στη σαλάτα. Αν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρώς, αλλιώς τα αφήνουμε από πάνω σαν στολίδι.

Μυστικά


* Ο σεφ προτείνει, αντί για φέτες ζαμπόν, να πάρουμε ένα κομμάτι ζαμπόν και να το κόψουμε σε κυβάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 232.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου