Υλικά
Μερίδες: 6-8
340 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο, μισολιωμένη
170 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
170 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά και όσα θέλουμε)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια
ολόκληρα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
κόκκοι ροζ πιπεριού
πιπερίτσα τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Για την μους σοκολά, ξεκινάμε και βάζουμε την μισολιωμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει, αλλά να μην αφρίσει και φουσκώσει.
Το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα, αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα γιαουρτιού.
Την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, με μεγάλες και απαλές, ανάλαφρες κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε τη μους σε 6-8 φαρδιά ποτήρια ή ατομικά μπολ και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου, μέχρι η μους να κρυώσει εντελώς, για περίπου 1 ώρα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει η μους και να σταθεί.
Για να σερβίρουμε, σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα όποια από τα υλικά του σερβιρίσματος θέλουμε και σε όποιον συνδυασμό επιθυμούμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 233.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου